Προτάσεις για Προορισμούς Καλοκαιρινών Διακοπών

Κάθε καλοκαίρι η συζήτηση είναι ίδια σαν να επαναλαμβάνεται επ’ άπειρο ή σαν ένα deja vu. Που θα πάμε φέτος διακοπές. Η απάντηση είναι συνήθως σε κάποιο Ελληνικό νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου. Μια καλή πρόταση για το φετινό καλοκαίρι είναι η Κάρπαθος την οποία μπορείς να εξερευνήσεις εύκολα με το αυτοκίνητο σου ή νοικιάζοντας ένα από κάποιο γραφείο του νησιού όπως το Aegina Rent A Car.

Ένας διαχρονικός προορισμός για κοσμικές διακοπές με ζωντανό beachlife και νυχτερινή ζωή. Στην πόλη της Καρπάθου οι βόλτες μοιράζονται ανάμεσα στον κεντρικό πεζόδρομο  και στη μεγάλη περαντζάδα που ενώνει το παλιό με το νέο λιμάνι. Ιδανική κατάληξη, οι περίφημες πολύχρωμες μαξιλάρες που απλώνουν τα μπαράκια στα σκαλοπάτια πάνω από το παλιό λιμάνι για ποτάκια μέχρι πρωίας.

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι αναμφισβήτητα η Αμμοοπή με το όμορφο πευκοδάσος της που αγγίζει τη θάλασσα. Στην Αχάττα θα δείτε το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού, η Αρκάσα – αγαπημένη της νεολαίας– με τη μεγάλη της αμμουδιά φημίζεται για το έντονο beach fun, ενώ ο Όλυμπος προτιμάται από τους “τενίστες”.

Άλλες παραλίες είναι:

1. Κυρά Παναγιά

Ισως η πιό πολοφωτογραφημένη παραλία της Καρπάθου. Χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα βαθιά νερά, περικυκλωμένη με βουνά ντυμένα στο πεύκο που κατεβαίνουν μέχρι την παραλία. Διαθέτει ομπρέλες και εστιατόρια. Χαρακτηριστικό της το πανέμορφο εκκλησάκι της “ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ” στην άκρη και ψηλότερα από την παραλία.

2. Αγ. Νικόλαος -Σπόα

Στη θέα της σας κόβετε η ανάσα. Χρυσαφένια άμμος με πολύ ψιλό βότσαλο. Καταγάλανα νερά. Οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ταβέρνα.

3. Λευκός

Διαδοχικές αμμώδεις παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Μοναδική η θέα προς το νησάκι Σώκαστρο. Οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ταβέρνες. Ερείπια αρχαίας πόλης πάνω στις παραλίες.

4. Διακόφτης

Βρίσκεται στην περιοχή Αφιάρτης στον δρόμο προς το Αεροδρόμιο της Καρπάθου. Η διπλή παραλία, σου δίνει εικόνα και αίσθηση Καραβαικής. Η ομορφιά της παραλίας αυτής δεν περιγράφεται με λόγια. Κανείς δεν φεύγει από την Κάρπαθο χωρίς να πάρει αναμνήσεις από τον Διακόφτη. Γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά γεμάτα αλμύρα. Χρυσαφένια άμμος με θέα τον Κάστελλο, το νοτιότερο ακρωτήρι της Καρπάθου.